Rijst- en tonijnsalade
2015-05-17- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Yield: 1
- Servings: 2
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 2:00 h
Average Member Rating
(5 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Ingredients
- 1 kommetje met rijst
- 1/4 tot 1/2 kop gekleurde paprika's (of andere groenten)
- 1/4 tot 1/2 kop tonijn
- 4 eetlepels plantaardige olie (of gebruik de olie van de tonijn)
- 1/4 kop mayonaise (Beetje mayonaise, kijk maar wat je het lekkerst vind.)
- 2 eetlepels citroensap of azijn
Method
Step 1
Begin met het koken van het rijst, als het klaar is laat je de rijst goed afkoelen voordat je begint met het bereiden van de salade.
Step 2
De afgekoelde rijst doe je in een grote schaal met de tonijn en groenten. In een kleine kom meng je de mayonaise met olie, citroensap (azijn), zout en paprika's. Voeg dit dan toe bij de rijst.
Step 3
Alles goed door elkaar roeren en mengen. Laat de salade ongeveer twee uur staan, voor het opdienen.